چهارشنبه 27 آذر 1387   صفحه اول | درباره ما | گویا


گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


بخوانید!
پرخواننده ترین ها

مجلس ايران امکان تحقيق و تفحص از سه نهاد را از خود سلب کرد، بی بی سی

* مطابق قوانين ايران نمايندگان مجلس شورای اسلامی به جز وظيفه قانونگذاری، مسئوليت نظارتی نيز دارند

نمايندگان مجلس شورای اسلامی در ايران به طرحی رای داده اند که بر اساس آن مجلس نمی تواند از شورای نگهبان، مجلس خبرگان، مجمع تشخيص مصلحت نظام و پرونده هايی که ماهيت قضايی دارد، تحقيق و تفحص کند.

اين مصوبه برای تامين نظر شورای نگهبان در ادامه تغيير آيين نامه داخلی مجلس صورت گرفته است.



تبليغات خبرنامه گويا

advertisement@gooya.com 


بر اساس مصوبه سه شنبه بيست و ششم آذر، دستگاههايی را که زير نظر رهبر جمهوری اسلامی اداره می شود فقط با اجازه او می توان مورد تحقيق و تفحص قرار دارد.

اين اصلاحيه در صورتی که از سوی شورای نگهبان تاييد شود به صورت قانون درخواهد آمد.

پيش از اين برخی از نمايندگان به اين مصوبه اعتراض کرده بودند. اين گروه از نمايندگان معتقدند که شورای نگهبان نبايد از تحقيق و تفحص مستثنی می شد و حداقل شش نفر از ۱۲ عضو اين شورا را مجلس با رای اعتماد به آنها تعيين می کنند و به همين دليل نبايد تنها ابزار نظارتی بر شورای نگهبان و افرادی که با رای مجلس انتخاب شدند را محدود کرد.

مطابق قوانين ايران و آيين نامه داخلی مجلس، نمايندگان مجلس در ايران به جز وظيفه قانونگذاری، مسئوليت نظارتی نيز دارند و از طريق سئوال و استيضاح از وزيران و رئيس جمهوری و همچنين تصويب طرح های تحقيق و تفحص می توانند وظيفه نظارتی خود را انجام دهند.

با اصلاحيه ای که نمايندگان مجلس روز سه شنبه از تصويب گذراندند، عملا امکان نظارت خود را از سه نهاد شورای نگهبان، مجلس خبرگان، مجمع تشخيص مصلحت و پرونده هايی که ماهيت قضايی دارد، به شکل قانونی از خود سلب کردند.

در سال های اخير به خصوص از دوره ششم مجلس شورای اسلامی، طرح های متعدد تحقيق و تفحص به تصويب نمايندگان رسيد که تحقيق و تفحص از قوه قضائيه يکی از آخرين و جنجالی ترين آنها است.

اين تحقيق و تفحص درباره تخلفات قضايی صورت گرفته در قوه قضائيه بود که توسط نمايندگان مجلس هفتم انجام شد.

به دنبال قرائت گزارش تحقيق و تفحص از قوه قضائيه در آخرين روز کاری مجلس هفتم، تنش هايی ميان قوه قضائيه و مجلس شکل گرفت.

قوه قضائيه شديدا به اين گزارش که حاوی انتقادات تندی از اين قوه بود، اعتراض کرد.

پيشتر اعضای هيات تحقيق و تفحص از قوه قضائيه ايران نيز در بيانيه ای، از برخوردهای اين قوه با گزارش اين هيات انتقاد کرده بودند.

آنها در بيانيه ای گفته بودند که وضعيت موجود در نظام قضايی کشور با آنچه مد نظر آيت الله خامنه ای، رهبر ايران است، فاصله دارد.

واکنش ها نسبت به گزارش تحقيق و تفحص از قوه قضائيه زمانی شدت گرفت که عباس پاليزدار، يکی از اعضای اين هيات طی چند سخنرانی، برخی شخصيت های بلندپايه جمهوری اسلامی را به فساد متهم کرد.

به دنبال اين سخنرانی، آقای پاليزدار بازداشت و خود به فساد مالی متهم شد. دادستانی نيز از فاطمه آجرلو، نماينده تهران و عضو اين هيات به طور مفصل به مدت يازده ساعت بازجويی کرد. دو نماينده ديگر نيز در ارتباط با اين پرونده احضار شدند.

قوه قضائيه به دنبال اين قضايا از سوی برخی نمايندگان مجلس به تهديد اعضای هيات تحقيق به تعقيب قضايی و بی احترامی به مجلس متهم شد.





















Copyright: gooya.com 2016