شنبه 7 آذر 1388   صفحه اول | درباره ما | گویا


گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


بخوانید!
پرخواننده ترین ها

احمد خاتمی: آژانس با صدور اين قطعنامه حيثيت‌اش را برد، اگر سوخت را تامين کرديد هيچ، اگر کارشکنی کرديد خودمان تامين می‌کنيم، ايسنا

*يمن به لبنان وغزه ديگری مبدل شده است
*اجماع مرکب عليه مسوولان از ابزارهای دشمن است


آيت‌الله سيداحمد خاتمی در خطبه‌های نماز عيد قربان به قطعنامه‌ی اخير صادر شده از سوی شورای حکام عليه کشورمان اشاره و ضمن اينکه اين قطعنامه را کاملا سياسی و غيرفنی عنوان کرد، ‌گفت: اين قطعنامه قبل از آنکه عليه ايران باشد عليه خود آژانس و شورای حکام است.

به گزارش خبرنگار سياسی ايسنا، خطيب نماز عيد قربان تهران با اشاره به فرمايشات مقام معظم رهبری در ديدار با بسيجيان و پيام‌ ايشان به حجاج بيت‌الله الحرام محور کانونی اين منويات را مساله‌ی وحدت دانست و خاطرنشان کرد: در فرمايشات ايشان وحدت جهان اسلام در برابر استعمار نو و وحدت مردم مسلمان ما در داخل از جمله موارد مهم قلمداد می‌شود.

وی افزود: دهه‌ی اول انقلاب ما دهه‌ی جنگ سخت‌افزاری دشمنان عليه انقلاب بود و در واقع جنگ تحميلی ما از سال ۵۹ آغاز نشد بلکه چند هفته بعد از انقلاب با جنگ قوميت‌ها آغاز شد بعد از آن نيز تروريسم کور در اين کشور جنايت‌ها کرد و بعد از آن بود که جنگ تحميلی آغاز شد.

اين عضو ارشد جامعه‌ی مدرسين حوزه‌ی علميه‌ی قم دهه‌ی دوم انقلاب را دهه‌ی جنگ نرم دشمن عنوان و خاطرنشان کرد: اين دهه همزمان با آغاز رهبری مقام معظم رهبری بود و از همان زمان ايشان مساله‌ی تهاجم و شبيخون فرهنگی و اخيرا نيز ناتوی فرهنگی را مطرح کردند و خدا را نسبت به داشتن چنين رهبر بصير و بيداری شاکريم که ۲۰ سال قبل ايشان آنچه را که برخی‌ها هنوز هم نمی‌توانند ببينند ديدند.

خاتمی در ادامه خاطرنشان کرد: به هر حال اين جنگ نرم آغاز شد و دشمنان ما کم کم به توسعه‌ی اين جنگ ادامه دادند و هم‌اکنون می‌توانم بگويم که ما در حال حاضر در اوج اين جنگ نرم عليه انقلاب اسلامی هستيم.

وی ايجاد اختلاف در جامعه، ‌رويارويی مردم با يکديگر و رويارويی مردم با مسوولان نظام را از ابزارهای جنگ نرم دشمن برشمرد و اظهار کرد: ايجاد بدبينی مردم به مسوولان نظام و به اصطلاح طلبه‌گی ما يک اجماع مرکب درست کردن عليه مسوولين نظام از جمله ابزارهای جنگ نرم دشمن قلمداد می‌شود.



تبليغات خبرنامه گويا

advertisement@gooya.com 


وی در ادامه با بيان اينکه برخی از روزنامه‌ها در اين مسير سعی دارند رييس‌جمهور، برخی رييس‌مجلس، برخی رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام و برخی رييس قوه‌ قضاييه را بکوبند گفت: در اين ميان ديگر چه چيزی باقی می‌ماند ؟

خطيب نماز عيد قربان تهران در همين راستا افزود: مقام معظم رهبری در منويات خود فرمودند که مسوولان کشور اعم از رييس‌جمهور،‌رييس مجلس،‌رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام و رييس قوه قضاييه همه کسانی هستند که زمام کشور را به دست دارند و مردم بايد به آنها اعتماد و حسن ظن داشته باشند.

خاتمی در ادامه خطاب به عموم مردم ، خاصه ارباب رسانه‌ها گفت: با فرمايشات مقام معظم رهبری گزينشی رفتار نکنيد چرا که ايشان هم رييس‌جمهور ، هم رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام ، هم رييس مجلس و هم رييس قوه قضاييه را مورد توجه قرار داده‌اند. بنابراين اگر می‌خواهيد به رهنمودهای ايشان توجه کنيد تمامی اين موارد را بايد با اهميت بدانيد.

وی تاکيد کرد: خسته‌ نباشيد به اين افراد اين است که تهمت به آنها زده نشود و تخريب نشوند و همه بايد به اينها کمک کنيم.

وی در عين حال خاطرنشان کرد: البته معنای فرمايش مقام معظم رهبری اين است که تخريب و انتقاد سوزنده نباشد اما معنای اين حرف بستن باب انتقاد سازنده نيست. بلکه اين است که اگر هر کسی از هر مقامی به صورت منطقی و منصفانه انتقادی دارد آن را بيان کند و راه‌حل نيز ارائه دهد.

خاتمی در ادامه‌ی سخنان خود با اشاره به سالروز شهادت سيدحسن مدرس در دهم آذرماه وی را فقيهی دين‌شناس خواند و خاطرنشان کرد: مدرس کسی بود که دين را عين سياست می‌دانست. بصير و شجاع بود و نه از بيگانگان داخلی مثل رضاخان و نه از اولتيماتوم بيگانگان می‌ترسيد و در همين راستا خدا را شکر می‌کنم که به حمدالله اکثريت افراد مجلس شورای اسلامی ما روحيه‌ی ضد استکباری مرحوم مدرس را دارند.

وی افزود: نشانه‌ی اين روند اين است که ديديم در جريان رای به کابينه‌ی رييس‌جمهور بيشترين رای را به شخصی دادند که صهيونيست‌ها عليه‌اش حساس بودند و مجلسيان بارها در اين مجلس شعار مرگ بر آمريکا و مرگ بر اسراييل سر دادند.

خاتمی با بيان اينکه مجلس شورای اسلامی نماد مردم‌سالاری نظام جمهوری اسلامی و از نقاط کانونی حل مشکلات کشور است، اظهار کرد: انتظار طبيعی مردم از مجلس اين است که با همدلی با قوای ديگر به خصوص قوه مجريه گام‌های بلندتری در حل مشکلات مردم به ويژه گرانی و مسکن بردارند. البته گام‌های بلندی برداشته شده ولی مشکل بيشتر از اينهاست.

خطيب نماز عيد قربان تهران مجلس را مدافع حقوق سياسی و اقتصادی ملت خواند و خاطرنشان کرد: انتظار ما اين است که مجلسی که افتخار داشتن پسوند اسلامی دارد سعی کند در مصوباتش حتما اسلام را در نظر بگيرد و به عناوين اوليه توجه کند و بداند عناوين ثانويه و مصلحت برای مجمع تشخيص مصلحت نظام است و اميدواريم حتی يک مصوبه‌ای که به شورای نگهبان می‌رود اين طور نباشد که مغاير با اسلام تشخيص داده شود.

خاتمی در ادامه سخنان خود به قطعنامه‌ی اخير صادر شده از سوی شورای حکام عليه کشورمان اشاره و ضمن اينکه اين قطعنامه را کاملا سياسی و غيرفنی عنوان کرد، ‌گفت: اين قطعنامه قبل از آنکه عليه ايران باشد عليه خود آژانس و شورای حکام است.

وی خطاب به آژانس اظهار کرد: شما بارها بارها از مراکز هسته‌يی ما بازرسی کرديد و هيچ انحرافی را نديديد شما وقتی با يک کشور متعهد اين طور رفتار می‌کنيد کشورهای ديگر برای ورود به آژانس انگيزه پيدا نمی‌کنند.

خاتمی با بيان اينکه آژانس با صدور چنين قطعنامه‌ای حيثيت خود را برد، تاکيد کرد: ايران اسلامی موضع خود را بارها نشان داده و ملت ايران ملتی است که نه با تهديد نه با تطميع و نه با هيچ چيز ديگری از حقوق مسلم خود کوتاه نيامده و نخواهد آمد.

وی افزود: من قبلا هم اين را گفته‌ام و هم‌اکنون نيز تاکيد می‌کنم که شما موظفيد سوخت رآکتور اتمی تهران را تامين کنيد اگر اين سوخت را تامين کرديد کار تمام است ولی اگر کارشکنی کرديد اين ملت که خود به چنين فناوری رسيده خود سوخت رآکتور اتمی تهران را هم تامين خواهد کرد و اين کار هم قانونی و هم با پادمان‌های بين‌المللی سازگار است و در ادامه ملت ايران راههای ديگری برای مقابله با شما در پيش خواهند داشت.

خاتمی در ادامه به کشتار مردم مسلمان در يمن اشاره و خاطرنشان کرد: هم اکنون وحشيانه‌ترين موشک‌باران‌ها و بمباران‌ها در يمن در حال انجام است و هم‌اکنون يمن به لبنان و غزه ‌ی ديگری مبدل شده است.

اين عضو ارشد جامعه‌ی مدرسين حوزه‌ی علميه‌ قم با بيان اينکه ما کشوری هستيم که هم موشک‌باران و هم بمباران را در دوران صدام لعنتی ديده‌ايم خطاب به آنان گفت: شما مگر ماه حرام سرتان نمی‌شود؟!

خاتمی کشتار مردم در يمن را فاجعه بزرگ جهان اسلام خواند و اظهار کرد: به حکم اينکه مسلمان و طرفدار مظلوم هستيم با تمام وجودمان اين جنايات را محکوم می‌کنيم.

خطيب نماز عيد قربان تهران در ادامه خطاب به سازمان‌های بين‌المللی گفت: به سازمان ملل می‌گويم که اين سازمان برای دفاع از حقوق ملت‌ها تشکيل شده است پس چرا ساکت هستيد و در برابر کشتن اين همه انسان فرياد نمی‌زنيد. همچنين به سازمان کنفرانس اسلامی می‌گويم شما با حيثيت اسلامی‌تان وظيفه داريد که از مسلمان‌ها دفاع کنيد پس چرا وارد عمل نمی‌شويد به اتحاديه‌ی عرب می‌گويم شما پسوند عرب را به همراه داريد يمنی‌ها عرب‌اند پس چرا به دادشان نمی‌رسيد؟

خاتمی تاکيد کرد: به عنوا خطيب نماز جمعه فرياد می‌زنم قبل از آنکه فاجعه‌ی بزرگ انسانی در يمن اتفاق بيفتد سازمان‌های بين‌المللی و اسلامی به داد برسند و جلوی مسلمان کشی را بگيرند.

خاتمی همچنين در خطبه‌ی اول نماز عيد قربان تهران اين عيد را برجسته‌ترين تجلی عشق به ذات مقدس ربوبی خواند و گفت: اين عيد، ‌عيد فدا شدن در راه خدا است.

وی با بيان اينکه درس‌های بزرگی در اين تکه‌ی تاريخی وجود دارد درس تسليم در برابر خدا ،‌تکليف محوری ،‌تکريم شخصيت نوجوان ،‌احترام متقابل پدر و فرزند و آمادگی برای فدا شدن در راه خدا در بالاترين سطح را از جمله اين درس‌های بزرگ برشمرد.

اين عضو ارشد جامعه‌ی مدرسين حوزه‌ی علميه قم در ادامه با تاکيد بر اينکه قرآن کريم ملاک ارزش انسان‌ها و جوامع را به ميزان فداکاری‌شان در راه خدا می‌داند، گفت: ملاک ارزش ملت بزرگ ايران در فداکارا‌ی جانانه‌اش در هشت سال دفاع مقدس است.

وی دوران هشت سال دفاع مقدس را مقطعی افتخارآميز برای تاريخ ايران دانست و اظهار کرد: طی ۲۰۰ سال اخير تاريخ ايران به خود نديده است که کشوری به ايران تجاوز کرده باشد و بدون امتياز دادن دشمن به جای خود باز نگشته باشد اما تنها مقطعی که دشمن به ما تجاوز کرد ولی دست از پا درازتر و ذليل تر از کشور رانده شد همين مقطع هشت ساله‌ی دفاع مقدس ماست.

خاتمی در ادامه فرهنگ بسيجی را فرهنگ آزادگی برای دفاع از شرف و دين دانست و گفت: فرهنگ بسيج فرهنگ ابراهيمی است و ابراهيم و اسماعيل بسيجی بودند. همچنين فرهنگ بسيج فرهنگ علوی است چنانکه حضرت علی (ع) فرمودند که من به عشق شهادت زنده هستم.

وی همچنين فرهنگ بسيج را فرهنگ عاشورا ،‌عاشورايان و فرهنگ مهدوی دانست و گفت: ياران بقيه‌الله الاعظم هم بسيجی هستند و دعايشان شهادت است.

وی با بيان اينکه عيد قربان نماد فداکاری، عشق و ايثار در راه خداست در ادامه ولادت امام هادی(ع) و عيد غدير را گرامی داشت و گفت: انشاءالله مردم عزيز ما با شکوه به استقبال اين اعياد خواهند رفت و مردم ما مردمی هستند که هم در عزای اهل بيت(ع) و هم در شادی آنها سنگ تمام می‌گذارند.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 



















Copyright: gooya.com 2016