جمعه 20 اسفند 1389   صفحه اول | درباره ما | گویا


گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


بخوانید!
پرخواننده ترین ها

اعتراض رسمی خبرگزاری فرانسه به اخراج نماینده‌اش از ایران، راديو بين المللی فرانسه

فرید وهابی - مدیرکل خبرگزاری فرانسه رسماً به اخراج سردبیر این خبرگزاری از ایران اعتراض کرد و این عمل مقامات ایرانی را ناعادلانه و غیرقابل توجیه خواند. صبح جمعه، دولت جمهوری اسلامی ایران سردبیر خبرگزاری فرانسه در تهران را بدون ذکر دلیل اخراج کرد. از آخرین انتخابات ریاست جمهوری تاکنون، فعالیت رسانه‌های خارجی در ایران روز به روز با موانع بیشتری مواجه شده است.
به دنبال اخراج سردبیر خبرگزاری فرانسه از تهران، مدیرکل این خبرگزاری، آقای امانوئل هوگ بلافاصله با صدور اعلامیه‌ای، به این تصمیم مقامات ایرانی اعتراض کرد.
در این بیانیه، آقای هوگ با ابراز انزجار از اخراج آقای جی دشموخ* از تهران، می‌نویسد: "خبرگزاری فرانسه همیشه به پوشش خبری دقیق و بی‌طرفانۀ رویدادهای ایران و دیگر نقاط جهان، به شدت پایبند بوده است. آقای جی دشموخ و سایر اعضاء دفتر تهران، به اعتراف همگان، وظیفۀ خود را به شکلی قابل‌تحسین و مطابق با معیارهای حرفه‌ای انجام داده‌اند. هدف گرفتن یکی از خبرنگاران این خبرگزاری، چنان که مقامات ایرانی به آن اقدام ورزیده‌اند، عملی مطلقاً ناعادلانه و غیرقابل توجیه است".



تبليغات خبرنامه گويا

advertisement@gooya.com 


سردبیر خبرگزاری فرانسه در تهران، آقای جی دشموخ*، روز جمعه به دستور مقامات ایرانی از کشور اخراج شد. دلیل این عمل اعلام نشده است.

خبرگزاری فرانسه می‌نویسد که کارت خبرنگاری آقای دشموخ و ده نفر دیگر از نمایندگان رسانه‌های خارجی، در فردای تظاهرات روز ۲۵ بهمن ضبط شده بود. خبرگزاری فرانسه گزار‌شهای مفصلی در بارۀ وقایع آن روز منتشر کرده بود.

یکی از مدیران خبرگزاری فرانسه، آقای فیلیپ ماسونه، در واکنش به اخراج همکارش از تهران گفت: "جی دشموخ یک حرفه‌‌ای کهنه‌کار و بسیار دقیق است. اخراج او غیرقابل قبول و غیرقابل درک است. کار خبرنگاران خبرگزاری فرانسه در تهران همیشه سرمشق بوده"....

جی دشموخ که چهل ساله است و تابعیت هندوستان را دارد، تاکنون مسئولیت‌های حساس و دشواری را به عهده داشته است. وی از ژانویۀ سال ۲۰۰۹ (زمستان ۱۳۸۷) به دفتر خبرگزاری فرانسه در تهران منتقل شد. آقای دشموخ همکاری خود را با این خبرگزاری از سال۲۰۰۱، در شهر بمبئی آغاز کرد و پس از چند سال کار در هند، به بغداد اعزام شد تا اوضاع آشفته و پرخشونت عراق را از سال ۲۰۰۵ به بعد، پوشش دهد.

در تهران نیز مأموریت جی دشموخ با آخرین انتخابات ریاست جمهوری و دنباله‌های پرتلاطم آن مصادف شد. خبرگزاری فرانسه در طول این مدت پیوسته در تهران حاضر و شاهد، و گزارش‌دهندۀ همۀ خبرهای مهم سیاسی و اجتماعی بوده است.
دولت ایران، در ماه‌های اخیر، حضور خبرنگاران خارجی را در محل تظاهرات ممنوع کرده بود. با این حال، خبرگزاری فرانسه، توانست گزارش وقایع را با دقتی قابل‌توجه در جهان منتشر کند.

دو سال قبل نیز یکی از خبرنگاران خبرگزاری فرانسه به نام فرهاد پولادی که مأموریت پوشش وقایع روز سیزده آبان را به عهده داشت، در تهران بازداشت، و یکی دو روز بعد آزاد شد.

اخراج سردبیر خبرگزاری فرانسه از تهران، نگرانی‌های زیادی را در رسانه‌های بین‌المللی ایجاد کرده و این پرسش را پیش آورده است که آیا دفتر این خبرگزاری در تهران به کار خود ادامه خواهد داد یا خیر...
باید گفت که در صورت توقف کار خبرگزاری فرانسه در تهران، انتشار خبرهای ایران بسیار دشوارتر از پیش خواهد شد.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 



















Copyright: gooya.com 2016