سامناک آقايی - مسعود کردپور، روزنامه نگار و موسس "بنياد دمکراسی و حقوق بشر" در کردستان، از نوزده روز پيش دربازداشت وزارت اطلاعات بوکان بسر می برد. وی که ده سال تمام در کنار فعاليت های حقوق بشری و مدنی، به عنوان يک خبرنگار حرفه ای با بسياری از رسانه ها و مطبوعات در داخل و خارج همکاری داشته، در روز خبرنگار در منزل خود دستگير و به همراه وسايل شخصی و حرفه ای خود به بازداشتگاه اطلاعات اين شهر انتقال داده شد. تلاش خانواده و نزديکان وی برای بدست آوردن اطلاع از وضعيت وی تاکنون نتيجه چندانی در پی نداشته است.
advertisement@gooya.com |
|
نزديکان و خانواده مسعود کردپور تاکنون بارها نسبت به وضعيت وی در بازداشتگاه اطلاعات ابراز نگرانی کرده و گفته اند: مسئولان وزارت اطلاعات هيچ گونه اطلاعی در خصوص وضعيت وی نمی دهند و به طور مشخصی علت و يا علل دستگيری وی را اعلام نمی کنند. مسئولان امنيتی تاکنون نه تنها به مراجعات و تقاضای های مکرر ما پاسخی نداده اند، بلکه به وی حتی اجازه يک تماس تلفنی چند دقيقه ای هم نداده اند.
برخی از گزارشات منتشر شده در خصوص دستگيری اين خبرنگار که عضو يک سازمان اغيردولتی حفاظت از محيط زيست نيز هست، حاکی از آن است که وی به اتهام "تبليغ عليه نظام از طريق ارتباط با رسانه های خارج ازکشور" دستگير شده و تحت فشار و بازجوئی های مکرر ماموران وزارت اطلاعات قرار دارد.
با طولانی شدن مدت بازداشت مسعود کردپور و بی خبری از وضعيت وی، اين نگرانی در بين خانواده و نزديکان وی افزايش يافته، که وی مانند دفعات قبل که مورد تعقيب قضائی و امنيتی قرار گرفته و مدت زيادی نيز در بازداشت و زير شکنجه بود، اين بار نيز در شرايط مشابهی قرار داشته باشد.
برادر مسعود کردپور هفته گذشته در گفتگويی خبری، عنوان کرده بود که برادرش در بازداشتگاه وزارت اطلاعات ضرب و شتم شده و مورد بی حرمتی ماموران امنيتی قرار گفته است و در شرايطی سخت در سلول انفرادی نگهداری می شود.
مسعود کردپور سال ۷۸ برای اولين بار به دليل فعاليت های مدنی و صنفی خود دستگير و روانه زندان شد. اين فعال حقوق بشر بهمن ماه سال گذشته نيز به علت ديگر فعاليت های خود در زمينه های حقوق بشر، فرهنگی و مطبوعاتی در دادگاهی در آذربايجان غربی به تبعيد محکوم شد.
اين دادگاه وی را که دارای سابقه بيست و يک سال تدرس در دبيرستان و از چهره های فرهنگی بوکان است، با اتهاماتی نظير " تحريک معلمان برای نرفتن به سرکلاس" و "انجام مصاحبه با رسانه های داخل و خارج" به تبعيد به شهرستان تکاب محکوم کرده بود.
دستگيری مسعود کردپور تاکنون اعتراض چندين سازمان و نهاد حقوق بشری و مدنی را درپی داشته که کماکان ادامه دارد. طی روزهای اخير سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان، مجموعه فعالان حقوق بشر در ايران و برنامه نظارت بر حمايت مدافعان حقوق بشر، ضمن محکوم کردن بازداشت غيرقانونی اين معلم سی و هفت ساله خواستار رسيدگی سريع به پرونده و روشن شدن وضعيت وی شدند.
برنامه نظارت بر حمايت مدافعان حقوق بشر در قسمتی از درخواست فوری خود از مسئولان و مقامات قضائی جمهوری اسلامی در خصوص وضعيت اين فعال حقوق بشر آورده است: "برنامه نظارت مراتب نگرانی عميق خود را نسبت به حبس نامعلوم آقای مسعود کرپور اعلام می دارد و خاطرنشان می سازد که اين قبيل اقدامات کاملا نشان دهنده ادامه سرکوب های شديد از سوی دولتمردان به جانب مدافعان حقوق بشر، به ويژه مدافعانی است که در مناطق اقليت نشين فعاليت می کنند."