- آمدن در صورتی معنا دارد که يک گام نسبت به گذشته جلوتر برويم
تهران- خبرگزاری کار ايران
رئيس دولت اصلاحات گفت:ترديدی نيست که وضعيت کنونی کشور، وضعيت خوبی نيست ولی نبايد بيش از حد سياه نمايی شود.آنچه که هست بايد بيان شود و مردم که ولی نعمت ما هستند بايد نسبت به قضايا روشنتر شوند.
به گزارش "ايلنا"سيد محمد خاتمی در ديدار با گروه کثيری از اقشار مختلف مردم استان چهارمحال و بختياری با اشاره به ويژگیهای اين استان گفت: شما نماينده مردم شريف و بزرگواری هستيد که از نظر صداقت،پاکی و ايمان و همچنين فداکاری و خلوص فرهنگ اصيل ايرانی -اسلامی ممتاز هستند. در عين حال که محروميتهايی بر آنها تحميل شده ولی هميشه سرافراز و سربلند زندگی کردهاند و هر جا که لازم بوده برای حفظ ايران، انقلاب و آرمانهای آن در صحنه بودهاند.
advertisement@gooya.com |
|
وی با اشاره به فطرت اصلاح طلبی در ميان مردم، لزوم تبيين اصول اصلاحطلبی را ياد آور شد و تصريح کرد:يکی از تصميمهايم اين است که اصلاحطلبی را به آن صورتی که خودم قبول دارم و فکر میکنم تنها موردی است که به رای مردم نيز گذاشته شده است، تبيين کنم؛به خصوص اينکه از سطح نخبگان به توده مردم کشانده شود.
خاتمی تاکيد کرد: انشالله اين مساله بتواند سبب همبستگی و پيوند بيشتر همه نيروهای اصلاح طلبان در سرتاسر کشور شود و بتوانيم حول يک سری اصول روشن و چارچوب مشخصترحرکت درستی داشته باشيم.
رئيسجمهور سابق کشورمان با اشاره به اينکه ترديدی نيست، وضعيت کنونی کشور، وضعيت خوبی نيست، اظهار داشت: نبايد بيش از حد سياهنمايی شود و آنچه هست بايد بيان شود. مردم که ولینعمت ما هستند بايد نسبت به قضايا روشنتر شوند ؛گرچه گيرندههای خود مردم خيلی قوی است و قبل از آنکه تحليلکنندگان آنها را توجيه کنند که وضع چيست؛ مردم با فطرت خودشان از هر طبقهای خوب متوجه اصل موضوع میشوند و قضاوت میکنند در کشور چه میگذرد. به خصوص وقتی مساله به جنبههای ملموس از جمله مسائل اقتصادی کشانده شود.
وی تصريحکرد: به درستی گفته شده که يکی از رسالتهای ما مبارزه با فقر، فساد و تبعيض است گرچه محدود کردن اصلاحات در اين چارچوبها کار درستی نيست؛ اين مسائل حتما از مصداقهای اصلاحطلبی است اما اصلاحطلبی وسيعتر از اينهاست. نبايد فقط روی جنبههای مادی و ملموس قضايا حساب کنيم.
خاتمی افزود: اگر جای مردم و حاکمان عوض شود يعنی مردم که اربابند، هيچ کاره بشوند و حاکمان که نوکرند و بايد در خدمت مردم باشند، همه کاره بشوند اين بدترين تبعيض است.
رئيس بنياد باران با طرح اين پرسش که آيا در اين چند سال اخير فقر، فساد و تبعيض کمتر شده است يا بيشتر؟ اظهار داشت: اگر واقعا بيشتر شده است همه مسوولان بايد به انتقادات گوش دهند و به نحوی حر کت کنند که مشکلات جامعه کمتر شود.
خاتمی مساله مهم امنيت ملی کشور را يادآور شد و افزود: دفاع از آرمانهای انقلاب که متاسفانه گاهی به نفع بعضی اغراض و خواستهای گروهی، باندی و سليقههای خاص مصادره میشود و همچنين دفاع ازحيثيت و اعتبار نظام جمهوری اسلامی ايران و مردم در عرصه بين المللی مسائلی است که دغدغه خاطر ما است.آيا در اين مسيرها حرکت شده است؟ اگر نشده است بايدتلاش کنيم در اين مسير حرکت کنيم.
رئيس جمهور سابق کشورمان در ادامه گفت: معتقدم برای انتخابات آينده بايد آنقدر رشد داشته باشيم که تفاهم و اجماع کنيم و خيال نکنيم مشکلات فقط با يک فرد حل میشود. بايد تلاش کرد اصلاحات در عرصه عمومی مطرح باشد و محور و مدار کار باشد تا بهتر و بيشتر بتوان کار انجام داد.
خاتمی با اشاره به تقاضای علاقمندان به حضور خود در عرصه انتخابات گفت: مساله شخص مطرح نيست. در درجه اول بايد فضايی ايجاد شود که مردم بتوانند آزادانه انتخاب کنند. در جريان انتخابات مجلس خيلی از شخصيتها و نيروهای مومن ،کار آمد و مورد علاقه مردم قبل از انتخابات از عرصه حذف شدند.اين مساله و نظاير آن بايد حل شود و انتخاباتی آزاد که تعيين کننده در آن رای مردم باشد مورد توجه باشد.
وی با اشاره به لوايح دو گانه دوره قبل گفت: بنده يک چيز بيشتر نگفتم و آن اينکه میخواهم پايبند قانون اساسی باشم؛چرا که اين قانون نتيجه انقلاب اسلامی و حاصل رای آزاد مردم است و آنچه را که مورد خواست و نياز مردم است و پايههای آينده کشور که مردمش آزاد، برخوردار از اعتبار ،پيشرفت مادی و معنوی باشند، دارد.
خاتمی تاکيد کرد: مشکل ما بعضی اصول و چارچوبها نيست بلکه اجرا نشدن همين قانون اساسی است. هيچ نيرويی، هيچ رکنی و هيچ دستگاهی نيست که غير مسوول باشد، يعنی اختيار داشته باشد و مسووليت نداشته باشد! بايد قانون اجرا شود.
وی با اشاره به اينکه متاسفانه امروز هم قانون اساسی به صورت ديگری زير پا گذاشته میشود، اظهار داشت: کسانی که بايد مجری يا ناظر باشند نسبت به آن بیتفاوت هستند و احيانا در بیاعتنايی و نقض آن پيشگام هستند.
خاتمی در ادامه تصريح کرد: بسياری از کسانیکه بايد حافظ قانون اساسی باشند خلاف آن عمل میکنند.ولی رئيسجمهور چه اختياراتی دارد که با آن برخورد کند؟
وی با بيان اينکه رئيسجمهور مجری قانون اساسی است،اظهار داشت: بزرگترين کار رئيسجمهور به نمايندگی مستقيم از ملت، اجرای قانون اساسی است؛ نه فقط بايد خود در چارچوب قانون اساسی حرکت کند بلکه بايد ناظر اجرای قانون اساسی و بخصوص روح آن در همه اجزا و ارکان نظام باشد. به هر حال آمدن در صورتی معنا دارد که يک گام نسبت به گذشته جلوتر برويم در غير اين صورت بايد فکر ديگری کرد.
خاتمی در پايان گفت: به هر حال هر تصميمی بايد مبتنی بر اين باشد که تا چه حد میتوان به مردم و کشور خدمت کرد و بايد زمينه خدمت و حرکت در چارچوب اصول و به سوی آرمانها فراهم باشد. البته آمدن يا نيامدن يک فرد به معنی عدم حضور در عرصه نبايد تلقی شود بلکه بايد کوشيد تا به نحوی حضور داشت که پيروزی نهايی از آن ملت باشد.
در ابتدای اين ديدار صميمانه نمايندگان اقشار مختلف مردم استان چهارمحال و بختياری به بيان ديدگاهها و نظرات خود پيرامون وضعيت کنونی کشور و انتخابات آينده رياست جمهوری پرداختند.