تهران- خبرگزاري كار ايران
عضو شوراي مركزي دفتر تحكيم وحدت، گفت: در شرايط فعلي كشورمان انتخابات براي گروههاي اجتماعي و سياسي دموكراسي خواه، فرصتي براي بيان مطالبات و خواستههايشان است و نيروهاي سياسي كه به سمت دموكراسي ميروند بايد از اين فرصت، هر يك به نحوي استفاده كنند.
رضا دلبري در گفتوگو با خبرنگار "ايلنا"، با بيان اين كه انتخابات آزاد، علني و موثر جوهره دموكراسي است كه بايد به سمت آن حركت كرد، گفت: اگر جامعهاي بتواند رهبران سياسي خود را از طريق انتخابات برگزيند، اما آنها نتوانند بهدرستي اعمال قدرت كنند و تنها جلودار گروههاي ديگر باشند تا حدي كه اكثر مقامهاي عالي تصميم گيرنده از طريق انتخابات برگزيده نشوند، چنين سيستم سياسي را نميتوان دموكراتيك ناميد.
وي تصريح كرد: در دموكراسي مقامهاي عالي تصميم گيرنده كه برگزيده شدهاند، اعمال قدرت تام نميكنند، بلكه با ساير گروهها همراه هستند.
عضو شوراي مركزي دفتر تحكيم وحدت با اشاره به اين كه برخي معتقدند بايد با معرفي كانديدايي به عنوان نماد جريان دمكراسيخواه براي برگزاري انتخابات آزاد تلاش كرد، مدعي شد: در ايران قبل از برگزاري انتخابات و اعلام كانديداتوري عملاً با وجود نظارت استصوابي شوراي نگهبان امكان شكلگيري جريان اجتماعي قوي براي حضور در انتخابات وجود ندارد. گرايشهاي سياسي مختلف در جامعه نميتوانند در انتخابات حضور يابند و از اين فرصت استفاده كند.
دلبري ادامه داد: بازي شطرنج حاكميت با دكتر معين و ردصلاحيت دكتر يزدي كه فشار اجتماعي چنداني را هم در پي نداشت، نشانگر عدم كارايي مدل ارايه شده مذكور در شرايط فعلي است.
advertisement@gooya.com |
|
وي مدعي شد: در شرايط فعلي كه امكان برگزاري انتخابات آزاد و موثر بر سرنوشت مردم وجود ندارد، انتخابات صرفاً نقش تزيني دارد .
دلبري در پايان گفت: در شرايط فعلي كشور، گروه هاي سياسي دموكراسيخواه از اعطاي سرمايه اجتماعي خود به حاكميت با شركت نكردن در انتخابات پرهيز ميكنند و با نمايش توان جامعه مدني در برابر قدرت و با دوري گزيدن از صندوق هاي رأي براي حركت به سمت و اداره كردن حاكميت توسط برگزاري انتخابات آزاد تلاش ميكند.