كانديداي نهمين دوره انتخابات رياستجمهوري، گفت: دولتي خواهيم ساخت كه كاملاً پاسخگو باشد و حتي با مخالفين خود مناظره خواهم كرد.
به گزارش خبرنگار "ايلنا"، محسن رضايي در برنامه ديدگاه سيما در رابطه با مسايل اقتصادي و خصوصيسازي و سياست تعديل، گفت: پس از جنگ جهاني دوم صندوق بين المللي پول و بانك جهاني براي رشد اقتصادي كشورهاي مختلف از كشورهاي آمريكاي جنوبي الگو گرفتند و اين سياست در برخي نقاط موفق بود و در بعضي نقاط از جمله ايران با شكست مواجه شد.
وي اصل سياست تعديل را داشتن قيمتهاي واقعي دانست و گفت: با قيمتهاي واقعي علائم واقعي به اقتصاد داده شود تا ناحيه توليد و سرمايه گذاري تحريك و تشويق شود و رشد اقتصادي شروع شود، اما بدلايل عدم وجود زيرساختها در كشور اين سياست نتوانست به نتيجه برسد.
اين كانديداي نهمين دوره رياست جمهوري با بيان اين مطلب كه من اين سياست را ادامه نخواهم داد، گفت: من بدنبال سياست جايگزيني هستم كه بتواند از يكطرف رشد و توسعه را در كشور ادامه دهد و از طرف ديگر عدالت اقتصادي را بتواند، تأمين كند و اين سياست تنظيم درست رابطه دولت و اقتصاد يا به تعبير ديگر بهبود رابطه اقتصادي دولت با مردم و جامعه نام دارد.
وي از نفت به عنوان يك عامل كه رابطه اقتصاد و دولت را بر هم زد نام برد و گفت: نفت حجيم عظيمي از هزينه هاي دولت را به خود اختصاص داد و باعث شد اين رابطه به هم بخورد و به مرور دولت وارد عرصه اقتصادي شد و بخش خصوصي را از صحنه بيرون كرد و بخش خصوصي كه در كنار اين دولت قدرتمند اقتصادي شكل گرفت، بر اساس رانت و ارتباط و روابط سياسي با دولت شكل گرفت.
وي ادامه داد: ما نياز داريم رابطه بين اقتصاد و دولت را از چند منظر درست كنيم، اول؛ دولت را در اقتصاد كوچك كنيم و مساله دوم؛ تعريف دولت به نحوي بازسازي شود كه بتوان از تمام ظرفيتهاي ملي را در بخش استانها و شهرها در سرمايه گذاري دخالت دهيم و سوم اينكه دولت نقش هدايت را به جاي دخالت بپذيرد.
وي لازمه اين كارها را عدالت اجتماعي دانست و گفت: عدالت اجتماعي را بايد در وظيفه هدايت دولت ببينيم، اقتصاد ايران اگر يك اقتصاد اجتماعي شود، هم رشد خواهد داشت، هم عدالت و ما بايد امكانات كسب و كار را براي مردم ايران بصورت مساوي درست كنيم و بازار سرمايه را مانند كالا و خدمات در اختيار همه مردم ايران قرار دهيم.
وي در مورد مشكلات معيشتي مردم، گفت: بخشي از مشكلات معيشتي مردم به خاطر بيكاري است و بسياري افراد ميتوانند كار كنند، اما بدليل نبود كار مشكل معيشتي دارند و بايد مساله اشتغال حل شود مساله ديگر توزيع عادلانه است كه توليد كنندگان كمترين سهم را در قيمت كالاي خود دارند و بايد جريان دلالي در كشور حل شود و بايد فشار ماليات بر توليد كم شود و اين فشار به جاهايي كه به اقتصاد كشور آسيب ميزنند، بياوريم.
رضايي مشكل سرمايهگذاري در ايران را چنين بيان كرد: براي روشن شدن مساله اقتصاد را به قلبي تشبيه ميكنم، با چند رگ كه پول از اين رگها جريان دارد، يك رگ معاملات است و بخشي از نقدينگي در كانال معاملات است، يك رگ ديگر دلالي است و رگ ديگر سرمايه گذاري و توليد است كه اگر هر يك از اين رگها مسدود شود، اين پول به جاهاي ديگر تزريق ميشود.
وي ادامه داد: مشكل اقتصاد ايران اين است كه اين رگها گرفته است، به خصوص رگ توليد و سرمايه كه بستر شرط است و راه حل آن هدايت نقدينگي بصورت ايجاد تسهيلات براي سرمايه گذاران و انحراف مالياتي به قسمتهاي ديگر است و سرمايهگذار احساس امنيت كند.
اين كانديداي نهمين دوره رياست جمهوري مشكلات فرودگاه امام را ناشي از دستهاي پنهان رقبا دانست و گفت: فرودگاه دوبي، رقيب فرودگاه امام است و آنان به شدت نگران هستند كه اگر اين فرودگاه شروع به كار كند، آنها دچار مشكل شوند، زيرا آسمان ايران و جغرافياي ايران طوري است كه شركتهاي هواپيمايي ترجيح مي دهند از اين مسير عبور كنند، اما وقتي محيط را ناامن جلوه دهند به مقصود خود خواهند رسيد.
رضايي با بيان اين مطلب كه بايد محيط سياسي و امنيتي در كشور بايد كنار رود، گفت: بايد يك محيط فرهنگي و اقتصادي به وجود آيد و در 25 سال گذشته در كشور يك محيط سياسي و امنيتي وجود داشت. ما نياز داريم كه فكر دولتمردان ما نو شود و با اين تفكر كه در سيستم سياسي ايران وجود دارد، اولين مانع اقتصاد ايران است.
وي ادامه داد: مساله عدالت و هويت را ميتوانيم حل كنيم، اما شروط به اينكه فكر را عوض كنيم، زيرا فكرهاي كنوني سنتي است و مساله دوم ساختار كشور است كه پاسخگوي توليد و صادرات نيست، بايد كل كشور را به ده منطقه تقسيم كنيم و بصورت فدرال اداره كنيم، اما نه در بعد سياسي و امنيتي، بلكه در اقتصاد، علم و فناوري و تجارت اين امر صورت گيرد و اشخاص با اختيارات كامل در اين مناطق بگماريم و بصورت خود مختار اقتصادي اداره شود.
وي وجود برنامه فعلي را ناكارآمد خواند و گفت: اين نوع برنامه نويسي كه در ايران است، سهم مهلكي براي پيشرفت است و بايد با اقتصاد خوشهاي همه چيز را با هم مرتبط كرد كه هزينه هاي توليد كاهش پيدا كند، ارزش انباشته زياد شود و از اتلاف سرمايه جلوگيري شود.
وي در مورد جوانان، گفت: ما بايد نگاه به جوانان را عوض كنيم، زيرا جوان يك آدم ضعيف نيست، جوان مشكل نيست، بلكه مشكل گشاست.
وي ادامه داد: اكنون سن مديريت از 33 سال به بالاي 50 سال رسيده است، بايد به جوانان اعتماد شود ما بايد كشور را بدست آنها بدهيم و معتقديم 30 درصد مديريت دولت را به نسل سوميها و جوانان داد و تعداد زيادي از جوانان زير 30 سال را شناسايي كردهام كه ميتوانند كارهاي بزرگ انجام دهند.
وي در مورد اشتغال گفت: بايد چند كار صورت گيرد، اول؛ بخش تقاضا براي كارگر بايد بوجود آيد و بايد كارخانه هاي يك شيفت، سه شيفت شود و موانع آنها برداشته شود. دوم؛ سرمايه راكد را فعال كنيم و از سرمايه گذاري خارجي استقبال كنيم، مساله ديگر عرضه است كه اگر تقاضا براي كارگر زياد شد، افراد بيكار ميتوانند كار كنند، بايد آموزش فني و حرفهاي و مهارت صورت گيرد بايد وزارت كار تبديل به وزارت اشتغال شود، وزارت كار تنها رابطه بين كارگر و كارفرما را تنظيم ميكند و اشتغال آخرين نيست.
وي در مورد سربازي، گفت: دوره سربازي را بايد به دو دوره نه ماهه تقسيم كنيم و نه ماه جوانان آموزش نظامي بينند و نه ماه ديگر به آموزش مهارت حرفه اي تبديل شود.
رضايي در مورد قاچاق مواد مخدر، گفت: من متأسف هستم، اين مساله قابل كنترل است و از يك جاي معيني وارد ايران ميشود، حالا چرا ايران با اين نيروي عظيم نميتواند كاري صورت دهد، حتماً مفسده و دستهاي آلودهاي وجود دارد .
وي ادامه داد: من مي دانم مشكل كجاست، مشكل اصلي در ارتباطات آلودهاي است كه بين دولتها و قاچاقچيان وجود دارد و بايد اين دستها را قطع كنيم و در مساله اعتياد، استراتژي تقاضا مهم است لذا بايد كاري كنيم كه مردم آگاهي كامل در اين رابطه پيدا كنند.
كانديداي نهمين دوره رياست جمهوري در رابطه با عدالت اجتماعي، گفت: من از اقتدار خود در كشور استفاده ميكنم، براي بريدن دستهايي كه جوانان و منافع ملي را از بين ميبرند و در ابتدا از قانون شروع ميكنيم، چرا براي تبعيض و بيعدالتي مجازاتي نيست، قانون برابري و عدالت اولين قانوني است كه تنظيم كرده و در مجلس تصويب ميكنيم و قاطعاته اجرا ميكنيم.
advertisement@gooya.com |
|
رضايي در مورد ناهنجاريهاي اجتماعي، گفت: مهمترين مساله در بحث ناهنجاريهاي اجتماعي بحث اعتماد است كه در جاعه كم شده است و راه حل آن اين است كه در ابتدا دولت مردان، نبايد دروغ بگويند و نبايد به خاطر انتخابات حرفهاي غيرواقعي بزنند و از پاسخگويي فرار كنند.