تهران- خبرگزاري كار ايران
مهدي كروبي گفت: بخشي از سرخوردگيهاي جوانان به برخوردهاي بد و تحقيرآميز دستگاهها و نهادهاي مسوول برميگردد اما بايد بدانيم كه با برخورد خشونتآميز نميتوان مشكلات را حل كرد.
مهدي كروبي كه شنبه شب در برنامه تلويزيوني ديدگاه شبكه يك سيما شركت كرده بود، طلاق، اعتياد، افسردگي و سرخوردگيها را از جمله ناهنجاريهاي اجتماعي دانست و گفت: در جامعه ديني همه انسانها عزيز هستند و بايد محترم شمرده شوند، اگر ما برخورد معقول با جوانها داشته و مشكلات و مساله اشتغال آنها را حل كنيم، ميتوانيم اين نابهنجاريها را به حداقل برسانيم.
وي در خصوص مقابله با تهاجم فرهنگي، گفت: راه مبارزه با تهاجم فرهنگي ميداندادن به نيروهاي فرهنگي است تا محصولات فرهنگي و بومي را مطابق با سنن و آداب ديني تقويت كرده و به جامعه عرضه كنند، ما بايد نيروهاي فرهنگي خود را تشويق كرده و امكانات و تسهيلات در اختيار آنها قرار دهيم.
وي افزود: ما بايد با دشمنشناسي ابتكار عمل را در دست گرفته و خود را براي برخورد با آنها آماده كنيم، بستن فضا و با چوب و چماق برخورد كردن جواب نميدهد و ما بايد به نخبگان فرهنگي در چارچوب قانون اساسي اختيار دهيم.
كروبي دخالتهاي دولت در امور فرهنگي را در حد آمادهسازي زيرساختها دانست و گفت: دولت بايد تسهيلات را در اختيار نويسندگان روزنامهها و چاپخانهها قرار دهد تا بتوانند با امكانات بهتري وارد عرصه فرهنگ شوند، دولت نبايد دست به سانسور بزند، من فرد اصولي و معتقد به مباني ديني و ارزش هاي نظام هستم اما معتقدم با تنگنظري و سختگيري نميتوان مشكلات را حل كرد.
اين كانديداي انتخابات نهمين دوره رياستجمهوري در خصوص مسائل هستهاي ايران، گفت: بايد در مقابل كشورهايي كه رابطه خوبي با ما دارند و در آنها حالت كينهتوزي و عناد ديده نميشود، به اعتمادسازي بپردازيم، آنها نبايد فكر كنند كه ما براي آنها و منطقه تهديد هستيم اما به هيچ قيمت از دستيابي به فناوري صلحآميز هستهاي صرف نظر نخواهيم كرد.
كروبي افزود: ما نبايد آمريكا را تحريك كرده و بهانه به دست آنها بدهيم، اگر هم تحت فشار قرار گرفتيم، بايد ايستادگي كنيم، ما در مسائل هستهاي با دوستان مذاكره و تعامل و با آمريكاييها گفتوگوي مستقيم يا غيرمستقيم خواهيم داشت.
advertisement@gooya.com |
|
وي خاطر نشان كرد: مردم ما به خاطر كودتاي 28 مرداد 32 و سقوط دولت مصدق و تبعيد امام به تركيه به خاطر كاپيتالاسيون ذهنيت خوبي از آمريكا ندارند، ما نبايد اجازه بهانهجويي به آمريكا بدهيم و با سه اصل عزت، حكمت و مصلحت در مسائل اقتصادي و فرهنگي وارد شويم و اگر حسن نيت نشان دادند و ادبيات خود را تغيير دادند، ميتوان با آنها وارد مذاكره شد.
كروبي افزود: ما نبايد به سمت درگيري و جنگ برويم، اگر آمريكاييها عليه ما كاري نكنند و گامهاي مثبت بردارند، ما نيز استقابل ميكنيم و آنها حق ندارند در امور داخلي ما دخالت كرده و وارد حريم ما شوند.