- كاش زرافشان، گنجي و زندانيان ملي مذهبي هم آزاد مي شدند
تهران- خبرگزاري كار ايران
ابراهيم اصغرزاده پس از ثبت نام به عنوان كانديداي ريلستجمهوري، گفت: به كار بردن قالبهاي نظامي و كلاسيك و بردن ايران به معرض تهديد بيشتر به نفع منافع ملي نيست.
به گزارش خبرنگار "ايلنا"، با بيان اينكه رضاخان يك نظامي بود كه كشور را تحويل بيگانگان داد، گفت: در زمان شاه نيروهاي نظامي ناتوان از درك تحولات اجتماعي بودند، بعداز انقلاب نيز نيروهاي نظامي به خدمت مردم و انقلاب درآمدند وتلاش آنها توسط مردم تكريم شد اما اين دليل نميشود كه نظاميان بتوانند در عرصه سياست نقش داشته باشند.
وي افزود: خطايي كه برخي فرماندهان نظامي در تحليل فضاي افغانستان داشتند، كار را تا جايي پيش برد كه ديدگاه خود را مبني بر درگيري با آمريكا به كل نظام تحميل كنند، آنها فكر ميكردند عراق مرداب آمريكاست و به جنگ فرسايشي براي عراق تبديل خواهد شد، همه اينها حاكي از اين است كه انديشههاي برخي نظاميان، انديشههاي دوران جنگ سرد است و آنها ناتوان از تحليل تحولات بين اللملي هستند.
اصغر زاده خاطر نشان كرد: به كار بردن انديشههاي دوران جنگ سرد و نوشتن شعار نه شرقي و نه غربي بر سر در وزارت خارجه، حاكي از اين است كه ماشين ديپلماسي ايران در جا ميزند و از درك تحولات روز بينالمللي ناتوان است.
وي با بيان اينكه بازي نظاميان براي برهم زدن موازنه در منطقه، موجب تهديد منافع ملي خواهد شد، گفت: تهديدزدايي ميتواند به عنوان بهترين استراتژي براي تمام كانديداها قرار گيرد چرا كه كشور ايران توان تحمل هزينههاي بيشتر را ندارد و بايد تحولات بينالمللي را پذيرفت و با دنيا به گونهاي ديگر سخن گفت.
اين كانديداي رياستجمهوري تصريح كرد: طرح گفتوگوي تمدنها به عنوان يك تئوري براي دولت قبلي خوب بود اما با دنياي حاضر نمي توان به صورت قديسي و توصيه اخلاقي حرف زد.
اصغرزاده با بيان اينكه خروج از محور شرارت بايد با اتخاذ يك استراتژي عزتمند در دستوركار دولت آينده قرار گيرد، گفت: براي افزايش اعتبار و اعتمادسازي بايد به جاي زرادخانههاي هستهاي، عقبه خود را مردمي قرار دهيم كه از حكومت رضايت دادند و با دموكراسي و جامعه مدني قدرتمند قادرند همه كس را پاسخگو كنند.
وي در پاسخ به سوال خبرنگاري در خصوص عملكرد شوراي نگهبان، گفت: شوراي نگهبان حق ندارد از ابزار فرسوده و غيردموكراتيك نظارت استصوابي استفاده كند.
اصغرزاده در خصوص برنامهاي خود، اظهار داشت: من از منافع ملي كشور حقوق و آزاديهاي مدني با خبرم و قانون اساسي را كف مطالبات مردم ميدانم، رئيس جمهور نماينده جامعه و جمهور كشور است كه ميتواند كشور را به سمت استقلال, آزادي و توسعه پايدار هدايت كند.
وي افزود: اگر قرار باشد رئيس جمهور يك مقام تشريفاتي باشد، بهتر است كه در روزنامهها آگهي دهيم و رئيسجمهور استخدام كنيم اما اگر ميخواهيم بر بحران كارآمدي فائق آئيم، بايد اجازه دهيم استراتژي ملي، خروج ايران از انزوا باشد و بتواند به عنوان بازيگر منطقهاي در رژيم بينالمللي نقشآفريني كند.
اصغرزاده گفت: مبارزه با تروريسم، كشتار جمعي و دفاع از حقوق بشر ميتواند از اهداف هر كانديدايي در دولت آينده باشد.
advertisement@gooya.com |
|
وي در پاسخ به سوالي مبني بر اينكه آيا دوباره حاضر است از ديوار سفارتخانه آمريكا بالا برود، گفت: آن زمان عصر ايديولوژيها و عصر جنگ سرد بود و دوستاني كه در آن حادثه بودند، ديگر حاضر نيستند چنين كاري را انجام دهند، اين كار نبايد در عرصه سياستخارجي مثل بختك به جان دستگاه ديپلماسي كشور بيفتد، من معتقدم استراتژي تهديدزدايي ادامه استراتژي تشنج زدايي است.
اين كانديداي رياستجمهوري در خصوص آزادي عباس عبدي، گفت: من از آزادي ايشان خيلي خوشحالم، اي كاش اعلام ميشد ناصر زرافشان، اكبر گنجي و ديگر زندانيان ملي و مذهبي هم آزاد شوند، هرچند امنيت ملي بالاترين ارزش است اما هر دولتي بايد تلاش كند به حقوق اساسي مردم احترام بگذارد.
اصغرزاده گفت: براي اينكه زيست سالم داشته باشيم، بايد بزرگان ما قانون اساسي را به مبناي حقوق اساسي مردم تفسير كنند.
اين كانديداي رياستجمهوري در خصوص كانديداهاي اصلاحطلب گفت: هاشمي، كروبي، معين و يزدي از كانديداهاي اصلاحطلبان و انسانهاي شريفي هستند و حضور يا عدم حضور من خللي در شعارها و اراده آنها ايجاد نخواهد كرد.
وي در خصوص تجربه خود در شوراي شهر و اختلاف در حزب همبستگي، گفت: جهاد سازندگي، تحكيم وحدت و روزنامه سلام از جمله فعاليتهاي من بوده و من اين مطلب را كه موجب فروپاشي شوراي شهر شدم، تكذيب ميكنم و انحلال اين شورا را محكوم ميكنم و حاضرم از عملكرد خود در شورا دفاع كنم.
وي در خصوص مذاكره با آمريكا گفت: مذاكره با آمريكا هدف نيست، هر چيزي كه به نفع منافع ايران باشد، از آن حمايت خواهم كرد ولو اينكه در گرو مذاكره با آمريكا باشد.