تهران- خبرگزاري كار ايران
دبيركل نهضت آزادي ايران گفت: در يك جامعه بسته سياسي انتخابات آزاد، شعر, افسانه، دروغ, باطل و فريب است.
به گزارش خبرنگار "ايلنا" ابراهيم يزدي كه در سمينار حقوق بشر و انتخابات آزاد سخنراني ميكرد با بيان اينكه آزادي بيان يك نياز انساني است، گفت: انساني كه نتواند بينديشد و انديشههاي خود را بيان كند، نميتواند به عنوان يك انسان كاركرد داشته باشد و سلب آزاديهاي بيان, گفتار و نوشتار باعث بيماريهاي اجتماعي ميشود.
وي با اشاره به دلايل ردصلاحيت خود در انتخابات گذشته، گفت: در موارد مختلف پنج دليل را براي ردصلاحيت ابراز كردند، اولين مورد مربوط به پرسشنامههاي وزارت كشور بود كه در آن نوشته بود اعتقاد و التزام عملي به قانون اساسي و ولايت فقيه، ما نيز اعتقاد را خط زديم و نوشتيم التزام به قانون اساسي چراكه التزام به قانون است كه مهم محسوب ميشود، التزام نيز يك قاعده دو جانبه است، يعني من به اين قانون التزام دارم تا زماني كه شما هم به آن التزام داشته باشيد، اگر شما اين قانون را زير پا گذاشتيد، من هم حق دارم كه قانون را زير پا گذارم.
يزدي افزود: دومين گناه بزرگ ما از ديدگاه آقايان، عضويت در نهضت آزادي ايران است چون غيرقانوني است، در يكي از انتخابات گذشته نيز دليل ردصلاحيت من نداشتن فوق ديپلم است در حالي كه من دكتراي تخصصي خود را كه از دانشگاه تهران گرفته بودم، ارائه كردم.
اين كانديداي رياست جمهوري دوره نهم تصريح كرد: عدم اعتقاد و التزام به دين اسلام و سوء شهرت در حوزه انتخابيه از ديگر موارد ردصلاحيت من در انتخابات گذشته بود اما از همه بدتر اين است كه من در دادگاهي به ارتداد محكوم شدهام و مرتد بودن از ديگر دلايل ردصلاحيتم بوده است.
دبيركل نهضت آزادي ايران در ادامه به بحث در خصوص انتخابات پرداخت و با بيان اينكه انتخابات يك روش براي اعمال حق حاكميت ملت است، افزود: در قانون اساسي ما حاكميت الله در راستاي حاكميت ملت پيش بيني شده است و هيچ كس حق ندارد آن را به نفع خود مصادره كند.
وي با بيان اينكه انتخابات آزاد يك مقدمات اجتنابناپذيري نظير آزادي مطبوعات و احزاب دارد، تصريح كرد: در يك جامعه بسته سياسي انتخابات آزاد شعر است، افسانه است، باطل است و دروغ و فريب است. ملت چگونه ميتواند، آزادانه انتخاب كند در حالي كه نميتواند به مسائل كليدي مملكت دسترسي داشته باشد، وقتي در جامعهاي يك خبرنگار را از پارلمان به دليل اينكه فيش عيدي نمايندگان را افشا و انتشار داده است، اخراج ميكنند، چطور مردم ميتوانند نسبت به عملكرد حاكمان قضاوت كنند.
يزدي با بيان اينكه در سال پاسخگويي در يك سخنراني عنوان كردم كه سال پاسخگويي سال پرسشگري نيز هست، اظهار داشت: آيا من ميتوانم به عنوان يك شهروند عادي سوال كنم كه چرا درخواست روساي جمهوري و مجلس مبني بر اينكه شوراي نگهبان ليست ردصلاحيتشدگان را در اختيار وزارت اطلاعات قرار دهد و اين وزارتخانه عدم صلاحيت را مشخص كند و مقام رهبري هم آن را تاييد كردند، اجرا نشد.
كانديداي نهمين دوره انتخابات رياست جمهوري خطاب به حاضرين در سمينار گفت: گمان نكنيد كه دموكراسي را در سينيهاي طلايي به شما عرضه ميكنند، دموكراسي نه دادني است و نه گرفتني، بلكه يادگرفتني است.
يزدي با تاكيد بر اينكه به سكوت مقدس هيچ اعتقادي ندارم، گفت: بنده سكوت را مقدس نميدانم بلكه فرياد را مقدس ميدانم، در هيچ شرايطي نبايد از مطالبه حق گذشت، بايد صدها بار به ميدان آمد و مطالبه حق كرد.
وي با اشاره به اينكه بيترديد ساختار حقوقي قانون اساسي ما ايراد دارد، گفت: اين مساله چيزي نيست كه امروز بيان شده باشد بلكه نهضت آزادي در سال 58 در رفراندوم قانون اساسي در بيانيهاي ضمن اظهارنظر در مورد همين قانون و اينكه قانون بد را بهتر از بيقانوني ميدانيم، اعلام كرد كه به قانون اساسي راي ميدهيم.
دبيركل نهضت آزادي ايران با بيان اينكه نظام سياسي ايران در مرحله تعادلناپذيري است، افزود: اين تعادل ناپايدار را فقط با ورود به صحنه و تغيير در مناسبات قدرت ميتوان حل كرد، اگر در صحنه، مردمي نباشد كه اعمال فشار و تغييرات را اعمال كند، هيچ اصلاحي صورت نميپذيرد.
وي افزود: بنده اگر به آقاي خاتمي ايراد دارم، به اين دليل است كه از نيروي ملي 23 ميليوني كه به او راي دادند، نتوانست استفاده كند، عملكرد آقاي خاتمي را با مرحوم دكتر مصدق مقايسه ميكنم كه دربارف ارتش و اكثريت مجلس با او مخالف بودند اما با درايت و هوشياري از نيروي ملت در جهت تحقق اهدافش استفاده كرد.
يزدي تصريح كرد: وضعيت بينالمللي به گونهاي است كه اگر يك نيروي ملي و مردمي از داخل ايران شكل نگيرد، كه بتواند تعادل ناپايدار را به نفع حقوق ملت و به نفع دموكراسي برخاسته از جامعه تغيير دهد، دنيا صبر نميكند آنها خودشان تصميم ميگيرند و در راستاي منافع خود كارهاي خود را پيگيري ميكنند و خدا ميداند چه سرنوشتي در انتظار ما خواهد بود، به همين جهت معتقديم كه بايد وارد صحنه شد و فضاسازي كرد.
advertisement@gooya.com |
|
اين كانديداي انتخابات رياستجمهوري دوره نهم در پايان ضمن طرح سوالي از حقوقدانان كانون مدافعان حقوق بشر گفت: آيا با استناد به ماده 9 قانون مدني و ماده 22 اعلاميه جهاني حقوق بشر، ملت ايران براي انتخابات آينده ميتواند درخواست نظارتهاي بينالمللي كنند يا خير؟
سيفزاده نيز در پاسخ به اين سوال گفت: هيچ مشكل حقوقي براي اين نظارت وجود ندارد و ما اين پيشنهاد را در جلسه كانون مدافعان حقوق بشر مطرح خواهيم كرد.