تهران- خبرگزاري كار ايران
وزير نفت دولت مهندس بازرگان گفت: اگر ميخواهيم انتخاباتي آزاد و سالم داشته باشيم، چارهاي جز تن دادن به خواست عموم مردم و احترام به آن نداريم.
به گزارش خبرنگار "ايلنا"، علياكبر معينيفر كه در سمينار حقوق بشر و انتخابات آزاد سخنراني ميكرد، ضمن انتقاد از برخي مفاد قانون اساسي تصريح كرد: در برخي موارد قانونگذار به زيركي قانون اساسي را تصويب كرد البته در برخي موارد شاهد تغيير مفاد قانون اساسي بودهايم اما بارها از همين تغيير سوء استفاده شده است.
وي افزود: بارها شاهد بدعتگذاري در قانون اساسي به دليل تفسيرهاي غلط و نادرست عمل كردن به قانون بودهايم و مانع احقاق حقوق مردم، برخي اصول قانون اساسي است.
حسين شاهحسيني، از فعالان سياسي و عضو جبهه ملي ايران نيز در سخناني در اين سمينار با بيان اينكه برخي اصول قانون اساسي ما از همان ابتداي پيروزي انقلاب در جهت منافع گروهي و دستهاي تغيير كرده است، گفت: مردم ما به جمهورياي رايي دادند كه از اسلام و آزاديهاي اصيل مردم نشات ميگيرد اما متاسفانه از اين اصول عدول شده است.
وي با تاكيد بر اينكه نبايد تسليم شد بلكه بايد قهر مقدس كرد، اظهار داشت: ملتي كه به حقوق او توجه نميشود، بهتر است قهر مقدس كند و بگويد در برابر استيفاي حق خود ايستادهام.
در ادامه سمينار حقوق بشر و انتخابات آزاد، علياكبر موسوي خوئيني نيز در سخناني اظهار داشت: جدا از بحث برگزاري انتخابات آزاد و سالم، مساله جايگاه رئيسجمهوري چه به لحاظ حقوقي در قانون اساسي و چه به لحاظ مباني بر حسب عوامل حقيقي، از مواردي است كه باعث عدم رغبت مردم جهت شركت در انتخابات ميشود، همچنين رفتار هشت ساله محافظهكاران با دولت خاتمي از جمله عواملي است كه مردم را در خصوص شركت در انتخابات دچار ترديد ميكند.
وي با بيان اينكه در ماده 21 اعلاميه جهاني حقوق بشر در بحث اعمال حاكميت مردم بر سه واژه آزادي انتخابات، ابراز آرا از روي صداقت كه بحث سلامت انتخابات را شامل ميشود و برقراري شرايط برابر و مساوات در انتخابات تاكيد شده است، گفت: مردم نگرانند كانديداي مورد نظرشان ردصلاحيت شود و زمينه براي يك انتخابات آزاد نيز فراهم نشود.
نماينده مجلس ششم افزود: متاسفانه تاكنون بسترها و عوامل برگزاري يك انتخابات آزاد فراهم نشده است و وضعيت در كشور ما به گونهاي بوده كه تا دقايق 90 خيلي نميتوان در مورد آن قضاوتي كرد، ما نيز پيشداوري قطعي در مورد انتخابات نميكنيم و اين پيشداوري را مرحله مرحله به سيگنالهايي كه حاكميت به مردم، جريانات موثر و مرجع سياسي كشور ميفرستد، واميگذاريم.
وي با بيان اينكه وضعيت فعلي فضاي انتخابات خيلي اميدوار كننده نيست، تصريح كرد: هنوز ثبت نام كانديداها آغاز نشده است كه شوراي نگهبان رسماً از ردصلاحيت كانديداي نهضت آزادي سخن به ميان آورده است، بدون اين كه به سابقه موضوع توجه كند.
موسوي خوئيني گفت: رفتار مقامات عاليرتبه نظام هم ميتواند بر مشاركت حداكثري مردم در انتخابات تاثير گذار باشد و به آنها اميد دهد كه اراده ملي بر كرسي خواهد نشست، مسوولان ما بايد لباس رزم به تن كنند و شرايطي را به وجود آورند كه كانديداي منتخب مردم اجازه مواجهه ما را با چالشهاي بينالمللي ندهد.
وي به اظهارات اخير رئيس مجلس شوراي اسلامي مبني بر اينكه هنوز از دودكش اصولگرايان دود سياه بيرون ميآيد، اشاره كرد و گفت: ما فكر ميكنيم كه اين دود سياه مربوط به بحثهاي انتخاباتي اخير نيست بلكه ساليان سال است كه مردم ما دود سياه را استشمام ميكنند به طوري كه به حد خفگي رسيده است، دودي كه ناشي از عملكرد و ناكارآمدي اين نوع تفكر است كه بر كشور حاكم است.
اين فعال سياسي ادامه داد: بايد شرايطي در انتخابات به وجود آيد كه مردم آزادانه با طيبخاطر و با صداقت تمام آنچه ارادهشان است از طريق صندوقهاي راي متجلي كنند.
advertisement@gooya.com |
|
موسوي خوييني افزود: به جد تاكيد ميكنم كه مسوولين ما فكري به حال ايجاديك شرايط نرمال و اميدوار كننده تا زمان انتخابات باشند تا ديگر اشكال صورتگرفته در انتخابات گذشته را تجربه نكنيم، مردم بايد با آزادي و امنيت كامل با موضوع انتخابات برخورد كنند.
وي تصريح كرد: انتخابات رياستجمهوري آينده آزمون فيصلهبخش اصلاحپذيري قدرت در ساختار موجود است كه اميدواريم حاكميت از اين آزمون سربلند بيرون آيد.