محمد سلامتي دبير كل سازمان مجاهدين انقلاب با حضور در ميزگرد انتخاباتي سيما كه با حضور وي، اسدالله بادامچيان عضو حزب موتلفه و حسن غفوريفرد رئيس خانه احزاب تشكيل شد بر ضرورت اصلاح تركيب شوراي نگهبان و به رسميت شناخته شدن ديدگاههاي سياسي مختلف تاكيد كرد.
سلامتي در پاسخ يه سوال مجري اين برنامه تلويزيوني درباره تفاوت انتخابات پيش رو با انتخابات پيشين گفت: اين انتخابات حداقل در يك زمينه نسبت به موارد پيشين تفاوت داد و آن اين است كه انتخابات رياست جمهوري نهم در شر ايطي برگزار ميشود كه يك جناح در كشور بسياري از مراكز قدرت را در اختيار گرفته و اگر در انتخابات هم قوه مجريه را در دست بگيرد، قدرت يكدست مي شود.
سلامتي با بيان اينكه يكدست شدن قدرت بدين شكل را به صلاح نظام و به نفع مردم نمي داند گفت: به نظر مي رسد مردم بايد با دقت بيشتري نسبت به انتخابات برخورد كنند تا اين واقعه رخ ندهد. وي در پاسخ به سوال ديگري مجري درباره نسبت انتخابات و جايگاه بين المللي كشور نيز مجددا بر خطرات يك دست شدن حاكميت تاكيد كرد و گفت: وقتي اين احساس دست دهد كه يك جناح قدرت را كامل در اختيار دارد، بسياري مي توانند چشم طمع بدوزند و با تحت فشار قرار دادن جناح حاكم، امتيازاتي را اخذ كنند.
دبير كل سازمان مجاهدين انقلاب در بخش ديگري از اظهاراتش كه با مخالفت ها واكنش هاي بادامچيان و غفوري فرد مواجه مي شد به موضوع عملكرد شوراي نگهبان و استفاده سياسي از حرب رد صلاحيت ها اشاره كردو گفت: در حال حاضر صحبت از " احراز صلاحيت " كانديداها مي شود در حالي كه ما معتقد به " احراز عدم صلاحيت " هستيم. معني احراز صللاحتي افراد از سوي عده اي مشخص، اعمال نظر شخصي افراد درباره انتخابات است.
سلامتي احتمال مستمسك قرار گرفتن " احراز صلاحيت " از سوي شوراي نگهبان براي حذف برخي كانديداها را يك خطر خواند و گفت: مسوولان مملكتي بايد به سهم خودشان سلامت انتخابات را تضمين كند تا مردم احساس كنند با آسودگي خاطر ميتوانند راي دهند و اين راي مفيد فايده واقع خواهد شد و نه اينكه احساس كنند رايشان نديده گرفته مي شود لذا شوراي نگهبان بايد تركيبي باشد و از ديدگاه هاي مختلفي كه در جامعه حضور دارند.
اين فعال سياسي در پاسخ به مخالفت بادامچيان و غفوري فرد با اظهاراتش درباره "احراز عدم صلاحيت" كانديداها خاطر نشان كرد: اين درست است كه درباره كانديداهها حداقل هايي در قانون لحاظ شده است. اين حداقل ها ( نظير رجال سياسي بودن، مدير و مدبر بودن) طبيعتا مورد توجه كانديداها نيز هست واما بعد از اين مرحله است كه شوراي نگهبان مشكل ايجاد مي كند و با توجه به ديدگاه سياسي خودش دست به حذف عده اي از كانديداها مي زند.
advertisement@gooya.com |
|
وي با بيان اينكه بررسي صلاحيت افراد بايد از سوي مجموعه اي صورت گيرد كه مورد اعتماد همه جناح ها و فعالان سياسي است، گفت: شوراي نگهبان بايد از تركيبي برخوردار باشد كه در برگيرنده ديدگاه هاي مختلف در جامعه است. در غير اين صورت نمي توان انتظار داشت كه عملكرد شوراي نگهبان جلب اعتماد كند.
سلامتي در همين باره به رد صلاحيت هاي گستره نمايندگان مجلس ششم در دور هفتم اشاره كرد و آن را نمونه اي آشكار از اعمال سليقه شورای نگهبان خواند.