تهران- خبرگزاري كار ايران
عضو شوراي مركزي جبهه مشاركت ايران اسلامي گفت: اگر انتخابات به صورت آزاد برگزار نشود، برنده را رئيسجمهوري نخواهيم خواند بلكه به او خواهيم گفت؛ "راهيافته به كاخ رياستجمهوري".
به گزارش "ايلنا"، مصطفي تاجزاده با حضوردر غرفه روزنامه اقبال به پرسشهاي بازديدكنندگان دوازدهمين جشنواره مطبوعات پاسخ داد.
تاجزاده در پاسخ به سوالي درباره قانوني بودن نهضت آزادي، گفت: نهضت آزادي را يك تشكل غيرقانوني نميدانم، اگر جناح راست به نامه امام استناد ميكند، چرا اعضاي نهضت آزادي در مجلس پنجم تاييد صلاحيت شدند، در حالي كه از فيلترهاي خاص كه به جناح راست گرايش داشتند، گذشتند؟! در وزارت كشور هم در هيات پنج نفرهاي كه به جز من همه از محافظهكاران بودند، مصرانه گفتم اگر احزاب براي فعاليت، مجوز كميسيون ماده 10 احزاب را نياز دارند - كه نهضت آزادي فاقد آن است- جامعه روحانيت مبارز تهران و جامعه مدرسين حوزه علميه قم نيز فاقد اين مجوز هستند، پس اين دو هم بايد غيرقانوني اعلام شوند، همان طور كه آبادگران هم در حال حاضر فعالند و كار حزبي ميكنند، در حالي كه نه شوراي مركزي مشخص، نه جاي مشخص و نه مجوز كميسيون ماده 10 احزاب را دارند اما معتقدم قانونگذار از روي عمد، راه ايجاد حزب را در كشور هموار كرده و اين از ظرفيتهاي مردمسالارانه نظام است.
تاجزاده در پاسخ به سوالي درباره كانديداتوري ابراهيم يزدي و احتمال ردصلاحيت وي، گفت: به محافظهكاران پيغام دادهام كه اگر كمي تعقل به خرج دهند، ابراهيم يزدي را تاييد صلاحيت ميكنند چون حضورش باعث شكسته شدن راي اصلاحطلبان ميشود.
عضو هيات موسس جبهه مشاركت در پاسخ به سوالي مبني بر تعريف پيروزي اصلاحطلبان در انتخابات، گفت: پيروزي اصلاحطلبان در تحقق دموكراسي و رعايت حقوق بشر است اما در اين دوره مهمتر از پيروز شدن كانديداي اصلاحطلبان، برگزاري آزاد انتخابات است.
تاجزاده هم چنين در پاسخ به احتمال اعلام كانديداتوري ميرحسين موسوي كه در روزهاي اخير دوباره مطرح شده است، گفت: اين احتمال ضعيف است چون براي دو شرط ايشان فقط رهبري ميتواند تضمين بدهند، ضمن اينكه ما خودمان خدمت مهندس موسوي رفتيم و گفتيم با وجود اختلافنظرهايي كه با شما داريم، حاضريم كاملا از شما حمايت كنيم و هيچ سهمي از كابينه و هيچ پستي هم نميخواهيم، فقط آزادي انتخابات و آزادي بيان را براي ما تضمين كنيد كه ايشان با توجه به شروطشان وارد عرصه نشدند اما به هر دليل اگر ميرحسين بيايد، كانديداي ما خواهد بود.
عضو شواري مركزي جبهه مشاركت افزود: براي اولين بار در ميان كشورهاي در حال توسعه ميخواهيم به جاي اينكه ديگران گزارش بدهند و ما سعي كنيم آن را خنثي كنيم، پرچمدار حقوق بشر باشيم، معتقديم اگر رئيسجمهور تذكر قانون اساسي دهد، كسي نميتواند به آن توجه نكند.
وي، در پاسخ به يكي از شركتكنندگان كه پرسيد آيا منظور شما از حقوقبشر همان حقوق بشر اسلامي است، گفت: اين كار آنهايي است كه جلوي هر چيزي يك اسم اسلامي ميگذارند تا جريان را به نفع خود تغيير دهند، ما پيمان حقوق بشر را امضا كردهايم و چون به آن متعهد شدهايم، بايد آن را مثل قانون اساسي اجرا كنيم و گرنه دچار تخلف حقوقي شدهايم، همانگونه كه الان عليه ما گزارش تنظيم ميكند.
تاجزاده همچنين در پاسخي درباره عملكرد دولت خاتمي گفت: آيا وضعيت ايران و ايراني از سال 76 تاكنون تغييري نكرده است، دولت اصلاحات آن قدر فضا را تغيير داده است كه سازندگان برنامه چراغ و هويت خود را مدافع دگرانديشان معرفي ميكند، در سال 76 خاتمي ميخواست وزير زن در كابينه تعيين كند، تهديد كردند كه فتوا ميدهيم و چنين و چنان ميكنيم ولي امروز اگر دكتر معين بگويد چهار وزير زن معرفي خواهم كرد، فردا فلان كانديداي محافظهكاران ميگويد چرا چهار تا من شش تا وزير زن معرفي ميكنم.
عضو شوراي مركزي جبهه مشاركت در پاسخ به سوالي درباره وضعيت نابسامان اقتصادي در كشور، گفت: كشور يك مجموعه يكپارچه است، ما بايد مشكلاتمان را با دنيا حل كنيم، چرا هواپيماهاي ما يكي يكي سقوط ميكنند چون از سوي آمريكا در تحريم هستيم، قرار بود روي صنعت توريسم به عنوان يك فرصت اقتصادي كار كنيم كه باند سعيد امامي قضيه اتوبوس توريستهاي آمريكا راپياده كرد كه هيچ توريستي جرات نكند پايش را داخل ايران بگذارد، تا سازمان ملل خواست ما را از ليست نقضكنندگان حقوق بشر حذف كند، به برخي قاضيهاي معروف برخورد. در قضيه كوي دانشگاه هم نخبگان را فراري دادند، اين فقط سه نمونه است، اقتدارگرايان كدام گام را براي مايوس كردن جامعه شاداب، اميدوار و رو به پيشرفت بعد از دوم خرداد انجام ندادند.
advertisement@gooya.com |
|
تاجزاده راهكار معين در برابر مجلس هفتم را همراهي افكار عمومي با معين دانست و گفت: مهم افكار عمومي است، مصدق هم به خاطر كودتا شكست خورد نه به خاطر كارشكنيهاي مجلسي كه با او مخالف بود، در دوم خرداد نيز اتفاقاً مجلس پنجم مخالف دولت بود ولي فشار افكار عمومي هرگونه مخالفتي را كاملا تضعيف كرد.